header banner
Default

Wat voorspelt de Bitcoin-koers na een geweldige oktober?


Oktober was een geweldige maand voor bitcoin (BTC). De BTC koers steeg namelijk met meer dan 25 procent. De grote vraag is nu wat we van november kunnen verwachten. November is historisch gezien een zeer goede maand voor bitcoin en de crypto markt en meerdere indicatoren tonen een positief beeld.

📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig! Advertentie Rollman Mining

November historisch een goede maand voor bitcoin

VIDEO: Bitcoin November Strong [price statistics]
Eric Krown Crypto

Het is altijd interessant om te bekijken wat bitcoin in het verleden heeft gedaan om in te schatten wat er in de toekomst kan gebeuren. Sinds 2013 was oktober 8 maal een ‘groene maand’ voor bitcoin. In 5 van die gevallen werd oktober gevolgd door een ‘groene november’.

Historisch gezien mogen we dus voorzichtig optimistisch zijn. De maand november is over het algemeen een goede maand voor de bitcoin koers. Gebeurtenissen in het verleden zijn echter helaas nooit een garantie van wat er in de toekomst gaat gebeuren.

#Bitcoin has seen it’s best monthly return since January this year.

What is your expectation for November? pic.twitter.com/SNBPdDQJW5

— Daan Crypto Trades (@DaanCrypto) October 30, 2023

Crypto handelaren zijn optimistisch

VIDEO: Bitcoin KOERS dipte 7% in november, deze levels zijn nu relevant
Bitcoin Magazine NL

Volgens een rapport van de crypto beurs Bitfinex zijn er echter ook andere tekenen dat de bitcoin koersstijging in november door zal zetten. Het ‘open interest’ op call opties steeg namelijk in oktober met 80 procent. Open interest, ook wel openstaand contractvolume, verwijst naar het totaal aantal openstaande derivaten contracten, zoals opties of futures, die nog niet zijn afgewikkeld. Bitfinex zegt het volgende over deze ontwikkeling.

“Zulke metrieken laten een duidelijke trend zien: marktparticipanten, zowel doorgewinterde als beginners, verleggen aanzienlijk kapitaal naar opties. De verhoogde open interest op call opties wijst niet meteen op een bullish uitkomst. Maar het grootste deel van het open interest zijn voor opties die aan het eind van het jaar eindigen. Dit wijst dus op een een verschuiving in de risicobereidheid en beleggingsstrategie, wat een indicatie is van een aanzienlijk vertrouwen in waardestijging op de lange termijn.”

Vooralsnog lijkt bitcoin op weerstand te stuiten rond het niveau van $35.000. Korte termijn handelaren lijken winst te nemen rond dit niveau. Volgens het rapport van Bitfinex zou november een relatief saaie maand kunnen worden met een zijwaarts koersverloop. Desondanks denkt de exchange dat we aan de start staan van een bullmarkt.

Sources


Article information

Author: Travis Smith

Last Updated: 1700162882

Views: 971

Rating: 4.8 / 5 (99 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Travis Smith

Birthday: 1950-01-16

Address: 285 Marc Cove, West Matthew, WI 87461

Phone: +4686331814497300

Job: Air Traffic Controller

Hobby: Basketball, Camping, Hiking, Stargazing, Kite Flying, DIY Electronics, Crochet

Introduction: My name is Travis Smith, I am a fearless, spirited, strong-willed, irreplaceable, exquisite, unwavering, resolved person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.