header banner
Default

In september stopt Binance, een bankpartner van de EU, zijn activiteiten


Binance zit al sinds begin deze maand in zwaar weer. Nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de cryptobeurs aanklaagde vertrok het bedrijf uit verschillende landen en wilden steeds minder banken met Binance samenwerken. Nu stopt ook de betalingsverwerker voor landen die de euro gebruiken.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Binance stopt euro-betalingen in eurozone

VIDEO: BINANCE 😪 NO MORE STAKING FOR UK
The Net Leech

Dat heeft CoinDesk gehoord van een woordvoerder van Binance. “Onze huidige partner [voor de eurozone], Paysafe, zal vanaf 25 september 2023 geen betalingen meer verwerken voor Binance-gebruikers,” zo luidde het antwoord.

Gebruikers moeten tegen die tijd ook de gegevens die ze gebruiken om (handmatig) fiat-valuta op Binance te storten aanpassen. Ook moet je mogelijk nieuwe voorwaarden accepteren als je gebruikt wilt blijven maken van SEPA-betalingen, het Europese betalingsnetwerk tussen verschillende Europese banken.

Volgens een notificatie die Binance-gebruikers hebben ontvangen zal alleen het betalingsverkeer dat gebruikmaakt van SEPA worden opgeschort totdat Binance een nieuwe partner heeft gevonden. Als je in een land woont waar SEPA niet gebruikt wordt waar Binance nog zijn diensten aanbiedt, dan zul je gewoon nog fiat-valuta kunnen storten. Ook blijven stortingen en opnamen in cryptocurrencies gewoon functioneren, ongeacht van in welk land je woont.

Advertisement

Binance in steeds meer landen in de problemen

VIDEO: The scary truth about binance!
CryptoWendyO

Vooralsnog is Binance dus niet volledig beperkt tot crypto-transactiemogelijkheden, maar wel geldt dit voor steeds meer landen. Zo werd in mei bekend dat Binance’ Australische bankpartner ook stopt met het accepteren van transacties afkomstig van Binance. Hierdoor daalde de bitcoin prijs gemeten in Australische dollars hard.

Ook in de Verenigde Staten heeft het bedrijf het niet makkelijk met banken. Wegens regulaties mag ‘Binance International’ zijn diensten überhaupt niet aanbieden in de VS, daarom heeft het bedrijf Binance.US opgericht. Maar ook de Amerikaanse bankpartners en betalingsverwerkers hebben ervoor gekozen om hun diensten aan Binance.US op te schorten.

Ondertussen kiest Binance er ook nog eens voor om te vertrekken uit onder andere Nederland, België en Cyprus. Binance’ dominerende voetafdruk in de crypto-industrie wordt dus steeds kleiner.

Sources


Article information

Author: Brianna Stevens

Last Updated: 1699174083

Views: 1054

Rating: 3.6 / 5 (97 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Brianna Stevens

Birthday: 1942-09-26

Address: 4143 Donna Port Suite 233, Lake Matthew, VT 40126

Phone: +4149267684044670

Job: Police Officer

Hobby: Archery, Card Games, Hiking, Astronomy, Kite Flying, Soccer, Beer Brewing

Introduction: My name is Brianna Stevens, I am a persistent, Adventurous, fearless, clever, rare, welcoming, artistic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.